tiistai 30. lokakuuta 2012

Käänny kohtaan 400

Monella vanhalla parralla ja vähän nuoremmalla, ja tarkoitan vanhaa partaa sukupuolineutraalisti, on muistoja taistelupelikirjoista niiltä ajoilta kun aloittelivat roolipelaamisen. Näissä kirjoissa hahmo luotiin lomakkeelle ja heiteltiin noppaa ihan kuin oikeissa roolipeleissä mutta niissä seikkailtiin ihan yksinään valitsemalla erilaisia vaihtoehtoja tekstinä esitetyistä. Taistelupelikirjat koostuivat yleensä 400 erillisestä kappaleesta jossa kuvattiin erilaisia tapahtumia joiden läpi yritit navigoida voittoon. Ne olivat eräänlaisia tekstiseikkailuja ilman tietokoneita joskin erittäin hieno kuvitus siivitti osaa seikkailun vaiheista niin että ihan kaikkea tarvinnut kuvitella puhtaasti tekstin pohjalta.

Moni lukija varmaan muistaa monet seikkailunsa vaikkapa jahdatessaan Velhovuoren aarretta, sen kohtaamisen kaamion kanssa jonka yhteydessä olleesta kuvasta ainakin allekirjoittanut sai puistatuksia, sen onnettoman tyypin jota örkit olivat pitäneet vankina vuoren uumenissa, tai sen mitä Mustan Tornin keittiössä noidat paistoivat vartaassa, sen mikä oli Balthus Diren akilleen kantapää, mitä käy metsässä jos alkaa urputtamaan velholle, seikkailunsa avaruudessa ja mahdollisesti miehistönsä täyden tuhon tai sen viehättävän lokaalin missä Nikodemus pitää majaansa varkaiden ja roistojen satamakaupungissa.

Muistoja kammottavista kuolemista voi käydä verestämässä YOU CHOSE WRONG tumblerissa.

Taistelupelien historiaa ja ilmiötä aiotaan lähiaikoina pistää dokumentiksi, kuten tyypillistä näinä päivinä rahoittaen työ massojen diktatuurilla, tällä hetkellä tosin on pystyssä vasta facebooksivu Turn to 400, mutta ovat polkaisemassa rahoituksen käyntiin ellen väärin ole ymmärtänyt huomenna.


PÄIVITYS: Kickstarter on nyt pystyssä täällä.

2 kommenttia:

  1. Jep kääpiö vartaassa, lastenkirja materiaalia.

    VastaaPoista
  2. Hämmentävintä muuten oli että kyseessä ei ollut edes mikään virhe että Suomessa olisi nuorten ja aikuisten pelejä myyty lapsille vaan nuo käännetyt Taistelupelikirjat oli alusta saakka tarkoitettu lapsille mätänevine kaamioineen ja vartaassa grillattuine kääpiöpaisteineen kaikkineen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.